Albertus geeft eerstejaars account studeersnel.nl

Alle eerstejaars van Albertus krijgen van de studentenvereniging een gratis premium account van Studeersnel.nl. Daarmee probeert Albertus haar leden aan het studeren te krijgen.

Met het account krijgen de eerstejaars een jaar lang toegang tot college aantekeningen, samenvattingen en oude tentamens van hun studie. De vereniging wil de eerstejaars zo een steuntje in de rug geven. ‘Eerstejaars vinden het in het begin lastig in te schatten hoe ze moeten studeren en wat ze van de tentamens moeten verwachten’, vertelt Diana den Heijer, de vice-praeses van de vereniging.

Studie en studentenleven

Albertus wil laten zien dat lid zijn van een studentenvereniging, niet betekent dat je cijfers daaronder hoeven te lijden. ‘We willen uitdragen dat een druk studentenleven heel goed kan samengaan met goed studeren’, vertelt Den Heijer.

Dat is best een uitdaging, aldus het bestuurslid. ‘Lid zijn van een studentenvereniging is niet alleen feest. We willen het studeren verder stimuleren en laten zien dat lid zijn meerwaarde heeft’, meent de vice-praeses.

Volgens Den Heijer wordt het gratis account bij de samenvattingensite ‘enorm gewaardeerd’ door de eerstejaars.

De RUG wilde begin dit jaar controleren of website studeersnel.nl inbreuk maakte op het auteursrecht door oude tentamens te distribueren, maar besloot uiteindelijk geen actie te ondernemen. ‘Oude tentamens zijn uitstekend om mee te oefenen. Maar we hebben liever dat we zelf de tentamens actief openbaar maken. We gaan nu kijken hoe we dat gaan doen’, zei collegevoorzitter Sibrand Poppema destijds.

14-10-2014