Dinsdag 9 september

Vandaag op de uni
laatste update 10:30

De hele dag bewolkt en donker. Maar wel 18 graden, dus niet koud.

En weer valt de RUG in de prijzen. Vandaag ontvangt trekvogelecoloog Theunis Piersma de NWO-Spinozapremie uit handen van staatssecretaris Sander Dekker, in het bijzijn van Koning Willem-Alexander. Het is de hoogste onderscheiding in de wetenschap. De premie bedraagt een slordige 2,5 miljoen euro. Katsjing!

Nog een paar nachtjes slapen en de RUG zendt z’n allereerste massive open online course (MOOC) de wereld in. Ein-de-lijk. De universiteit kreeg een aantal maanden geleden een miljoen euro van onderwijsminister Jet Bussemaker om met online colleges aan de slag te gaan. Maandag 15 september begint econoom Lex Hoogduin zijn MOOC over Decision Making in a complex and uncertain world. Meer dan 9000 studenten hebben zich al aangemeld. Op de flitsende website van Lex kun je alvast watertanden bij de trailer.

Sietse Manning zit in de halve finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival. De Groninger student strijdt met vijf anderen om de eerste prijs. Ze maken vanaf 25 september een toer door Nederland. Begin november is de finale in de Stadsschouwburg in Groningen.

09-09-2014