Doei, doei ‘tentamenboete’

De RUG gaat volgende week over op automatische inschrijving voor tentamens. De 'tentamenboete' behoort tot het verleden.

De tijd dat je je apart moest aanmelden voor een tentamen is voorbij. Studenten die zich voor een vak inschrijven in Progress, worden voortaan bij alle faculteiten automatisch aangemeld voor het tentamen en het eventuele hertentamen.

Daarmee komt er ook een einde aan de ‘tentamenboete’ die onder meer door studenten bij letteren en rechten moest worden betaald als ze zich te laat inschreven voor een tentamen. Dat leidde tot grote ergernis bij studenten. De Onderwijsinspectie liet vorig studiejaar weten dat de ‘boete’ in strijd is met de wet.

Plek gereserveerd

Met de automatische tentameninschrijving wordt ook automatisch een plaats gereserveerd in de tentamenruimte. Er zijn wel voorwaarden: studenten moeten zijn ingeschreven bij de RUG en voldoen aan de ingangs- en voortgangsvoorwaarden voor het vak. Daarnaast moeten studenten die niet zijn ingetekend voor een vak zich alsnog zelf aanmelden voor het tentamen.

25-08-2014