Donderdag 27 november

Vandaag op de uni
laatste update 13:25

Paraplu bij je houden, want vanmiddag regent het. Beetje wind en maximaal 5 graden.

Waarom is Shakespeare in eigen land – maar ook bij ons – nog steeds springlevend terwijl onze eigen coryfeeën Vondel, Hooft en Bredero zelden worden gelezen of opgevoerd? Dat is de vraag waar het Kenniscafé van vanavond (aanvang 17:00, Groninger Forum) om draait. Alvast in de stemming komen? Kijk dan naar deze uitvoering van Shakespeare.
[vsw id=”BvPdWcCHkxM” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

Het Arctisch Centrum van de RUG krijgt samen met andere instellingen in Canada, de Verenigde Staten en Rusland een miljoenensubsidie van Brussel. Het geld – 2,2 miljoen – is bestemd voor poolonderzoek. Doel daarvan is het opstellen van een agenda die richting geeft aan het Europese poolonderzoek, de komende decennia.

Morgen krijgen zes Groninger topstudenten een aanmoedigingsprijs voor jong talent. Het gaat om Irina Chiscop (wiskunde), Freddie Hendriks (natuurkunde), Annemarie Maan (scheikunde), Isabela Constantin (informatica), Dion Groothof (life science and technology) en Natasha Witto (chemische technologie). Zij behoren tot de beste propedeusestudenten van hun studie. Ze krijgen ieder 500 euro van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen. In totaal vallen 51 Nederlandse studenten in de prijzen.

Parijs is opnieuw de beste studentenstad van de wereld, althans volgens QS Rankings. Dan zou je toch denken dat Groningen ook in aanmerking komt. Nee dus. Alleen steden boven de 250.000 inwoners doen mee. Amsterdam staat als enige Nederlandse stad op de 37e plaats. Na Parijs komen Melbourne en Londen.

27-11-2014