Jaar cel geëist tegen inbreker studenten

Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag een jaar celstraf geëist tegen een 23-jarige verdachte van een serie woninginbraken, onder andere in studentenhuizen.

De man uit Vlagtwedde liep in januari tegen de lamp toen hij met gestolen ijsjes en een fles limonade in zijn zakken een Gronings studentenhuis aan de Korreweg wilde verlaten.

Raampje ingetikt

Een bewoonster was thuis toen dat gebeurde. De studente hoorde eerst iemand lang aanbellen en roepen dat ze de deur open moest doen. Toen ze hoorde dat er iemand binnenkwam, sloot ze zichzelf op in haar kamer en belde de politie. Die kon de verdachte niet veel later met zijn buit aanhouden. Een raam van de voordeur bleek stuk te zijn gemaakt, de man had glassplinters op zijn jas.

Ook andere inbraak

Na een eerdere woninginbraak in Groningen werd een vingerafdruk van hem gevonden op een sieradendoosje. De man werd ook nog verdacht van een andere inbraak in een studentenhuis aan de Heymanslaan. Daarbij werden naast een laptop en telefoons onder meer een OV-chipkaart en een studentenkaart gestolen.

Baldadigheid

De man staat bekend als veelpleger, wat de officier mee liet tellen in zijn strafvoorstel. Zelf ontkent de man alle inbraken. Wel geeft hij toe ‘uit baldadigheid’ en onder invloed van drugs de limonade en ijsjes te hebben gepakt. Hij zegt alleen dat hij het studentenhuis binnenging om de bewoners te waarschuwen dat hun voordeur nog open stond.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

18-04-2014