KEI 2014: bewust omgaan met….

Bewust studeren en bewust met je omgeving omgaan. Dat is het thema van de volgende KEI-week.

Bier, brallen en hard geschreeuw. Niets anders dan een gemiddelde studentenavond. Club &zo staat om 21:30 uur nog vol met mensen in bestuurspakjes. Om 19:00 uur begint de constitutieborrel van de KEI al, waar zoveel besturen op af komen dat er om kwart voor tien wordt omgeroepen dat helaas niet iedereen aan de beurt komt om te feliciteren. Cadeaus kunnen in de hoek worden gelegd.

KEI

Knipperende discolichten

Een half uur later dan gepland komt het bestuur dan eindelijk het podium op.  Knipperende discolichten geven het aan: het is tijd voor de jaarlijkse themabekendmaking. Voorzitter Max Dannenburg kondigt aan: ‘Dit is een thema waarvan iedereen denkt; ja dit gaat passen, dit wordt hem gewoon.’ Na het aftellen wordt het thema bekend gemaakt met filmpje, wat eerder de trailer van een epische speelfilm lijkt.

KEI 2

Generarion Y

‘Generation KEI – The Future Is Ours.’Max legt uit dat Generation KEI van Generation Y komt: mensen geboren tussen 1980 en 2000 en daarmee ook het publiek van de KEI-week. ‘Dit is een generatie die erg bewust bezig is met studeren en bewust omgaat met haar omgeving. Thema’s als duurzaamheid en energie willen we terug laten komen in de evenementen’, zegt Dannenburg.

Ook zal het nieuwe studiegerelateerde initiatief van vorig jaar, KEI to your Future, meer naar de voorgrond worden geschoven. Waarom je al moet leren studeren in de introductieweek? ‘We willen alle mogelijke facetten van het studentenleven laten zien en daar is studeren een onlosmakelijk deel van’, zegt Max.

Vorig jaar record

Vorig jaar was een record van het aantal KEI-lopers met meer dan 5000 deelnemers. Hierdoor sprong het eindfeest uit haar voegen en konden veel deelnemers er niet meer in. Over dit jaar zegt de voorzitter: ‘Het is lastig in te schatten wat de effecten van de invoering van het sociaal leenstelsel zijn op het aantal lopers dit jaar. Maar we zijn alert en zetten in op zoveel mogelijk capaciteit voor de deelnemers.’

07-02-2014