Maandag 29 september

Vandaag op de uni
laatste update 12:35

Lekker in de zon gezeten dit weekend? September was een goeie maand, qua weer. Vandaag wordt het ietsje minder met kans op een paar buien.

Studenten ruimtelijke wetenschappen overspoelen morgen en vrijdag de wijken Paddepoel, Vinkhuizen en Selwerd. Ze gaan de bewoners ondervragen over de leefbaarheid in de wijken. Vooral de oudere bewoners zijn interessant. Daarnaast gaan ze ook zelf observaties doen. Het doel? Voor de gemeente Groningen én hun studie meer grip krijgen op de toekomst van de wijken. Wat zijn de problemen en wat zijn de kansen?

Een record aantal studenten heeft zich dit jaar ingeschreven: de RUG verwelkomt 30.000e student. Officieel dan, hè? Hij wordt morgen in het zonnetje gezet door collegevoorzitter Sibrand Poppema.

De politie trof dit weekend een gewonde jongen van 20 aan op het Zuiderdiep. Oorzaak? Een 68-jarige had hem met een bezem op het hoofd geslagen. Waarom is niet helemaal duidelijk. Dat de twee al langer ruzie hebben wel. De jongen moest zich laten behandelen. De 68-jarige kreeg proces verbaal.

29-09-2014