Omstreden bezoek Baudet aan RUG

De man die het in DWDD opnam voor vrouwenversierder Julien Blanc komt donderdag een lezing geven bij GHD Ubbo Emmius. Binnen de vereniging is kritiek op de keuze voor Thierry Baudet.

De studievereniging van geschiedenis heeft de lezing in november geboekt. Maar sinds Thierry Baudet op 20 november in De Wereld Draait Door zat, is er binnen de vereniging discussie ontstaan.

‘Die discussie is begrijpelijk’, vertelt bestuurslid Eline Kuin. ‘Persoonlijk ben ik het ook niet eens met de ideeën van Baudet, maar hij komt hier om te vertellen over zijn boek en over de Natiestaat. Ik vind het wel prikkelend om iemand aan te horen waar ik het niet mee eens ben.’

Vrouwonvriendelijk

In de uitzending van DWDD vertelt Baudet dat hij het eens is met de vrouwonvriendelijke tips van Julien Blanc, die onlangs in opspraak raakte en geweigerd werd voor een visum in Groot-Brittannië. Voor enkele leden van de studievereniging waren zijn opvattingen reden om in de besloten Facebookgroep kritiek te uiten op de lezing.

Toch gaat de lezing door. Sterker nog: na afloop zal er ruimte zijn voor leden om vragen aan Baudet te stellen. En die hoeven niet per se over zijn boek te gaan. ‘Een paar leden hebben al gezegd: “ik hoop dat hij met de staart tussen zijn benen vertrekt”,’ vertelt bestuurslid Igor Damen.

De lezing begint donderdagavond om 20.00 in Huis de Beurs en zal gaan over het boek ‘De aanval op de natiestaat’. Toegang is gratis.

 

17-12-2014