Starbucks komt, maar zwijgt nog steeds

Surprise! Starbucks komt in de UB. De universiteit zwijgt nog steeds in alle talen over wie er in de koffiecorner op de begane grond komt. Maar sinds vanmorgen is dat geen mysterie meer.

De Amerikaanse koffieketen heeft gisteravond de ramen van de toekomstige koffiecorner beplakt. ‘Binnenkort komt hier een nieuwe koffieoase’, staat op een van de raamposters, samen met het logo van de keten.

In maart lekte al uit dat de Universiteitsbibliotheek in gesprek was met Starbucks, maar officieel wilde de RUG niet vertellen wie de koffie op de begane grond zou gaan schenken. In de overeenkomst die de universiteit met de keten heeft gesloten, staat namelijk dat Starbucks zelf de bekendmaking zou doen.

starbucks-2

Geheimzinnig

Maar een officieel bericht van Starbucks is er nog niet, en de UB mag niet reageren. ‘Ik mag er niks over zeggen’, laat woordvoerder Frank den Hollander weten.

Hij kan alleen vertellen dat de opening op 14 februari is. Niet iedereen is daar overigens blij mee. De studentenpartijen in de universiteitsraad zien het niet zitten. ‘De kwaliteit van de koffie is niet goed en daarnaast is het veel te duur’, liet Lijst Calimero eerder weten.

Starbucks is overigens niet de enige aanbieder van koffie in de UB. Op alle verdiepingen komt een koffievoorziening.

15-01-2015