Studentenvereniging Fleks stopt

Studentenvereniging Fleks stopt ermee. Dit is vrijwel zeker het laatste jaar van de vereniging. Dat zegt voorzitter Tim Leegstra.

De officiële beslissing om te vereniging op te heffen moet nog worden genomen, maar eigenlijk is dat maar een formaliteit, vertelt Leegstra. Fleks kampt al jaren met een sterk teruglopend ledenaantal.

Op de algemene ledenvergadering afgelopen maandag werd met de leden overlegd over de toekomst van de kleine vereniging. Het bestuur zag nog vier scenario’s voor de toekomst, waarvan drie neerkwamen op het opheffen van de vereniging. Leegstra: “De leden zijn teleurgesteld, maar zien ook wel dat dit een logisch gevolg is.”

“We moeten realistisch zijn”, legt Leegstra uit. “Dit besluit had de afgelopen jaren ook doorgevoerd kunnen worden, maar mijn voorgangers hadden er de ballen niet voor. Het is goed om de stekker er nu uit te trekken, in plaats van weer een KEI-week te organiseren.”

Leegstra ziet de regelgeving op de universiteit als een belangrijke oorzaak voor de teruglopende ledenaantallen in zijn vereniging. “Het wordt steeds moeilijker om iets naast je studie te doen. Fleks heeft geen verplichte opkomst, en dat blijkt hierbij een valkuil te zijn.” Zichzelf en zijn bestuur verwijt hij niets. “We wisten dat het lastig zou worden toen we er als bestuur instapten.”

Hoe het laatste halfjaar van de vereniging wordt ingevuld, wordt nog besloten. Wel volgt er in juni sowieso een groot, afsluitend feest.

De vereniging heeft momenteel 50 leden, waarvan ongeveer de helft actief. Tijdens de Kiezel in februari lukte het de vereniging niet om nieuwe studenten aan te trekken.

13 maart 2013

 

 

 

Foto’s: asvfleks.nl

13-03-2013