Vrijdag 12 december

Vandaag op de uni
laatste update 10:00

Als het goed is klaart het vanmiddag iets op want hoe donker nat en koud het vanochtend was, dat willen we liever niet de hele dag.

Na een nek-aan-nek-race is G.S.R. ‘Aegir’ als een van de negen winnaars uit de bus gekomen van de Nuon Club Competitie. Aegir heeft deze winst te danken aan iedereen die via http://clubcompetitie.nuon.nl op G.S.R. ‘Aegir’ heeft gestemd. Mensen konden stemmen op hun favoriete sportclub . Dat gebeurde massaal: via de website zijn tienduizenden stemmen uitgebracht. Zaterdag 13 december om 12.30 komt Nuon bij de roeiclub langs om de prijs officieel te overhandigen.

De line-up is voor de negende editie van het leukste gratis festival Preipop is inmiddels bijna rond en zal gedurende de maand december in zijn volledigheid bekend gemaakt worden. Hou de site in de gaten voor meer updates.

Student Jelmer Potkamp uit Groningen zegt dat hij gewond geraakt is na de aardbeving in Groningen eind september dit jaar. Volgens hem kreeg hij die dag een stuk beton op zijn hoofd, terwijl hij op zijn balkon zat. De student legt daarom een claim neer bij de verhuurder van zijn woning. Lees meer op RTV Noord.

De Duitse deelstaat Nedersaksen heeft bij de aanvang van het nieuwe academiejaar het collegegeld voor de openbare universiteiten afgeschaft. Nedersaksen was de laatste Duitse deelstaat waar nog collegegeld werd gevraagd. Daarmee is het universitair onderwijs in heel Duitsland voortaan gratis. Lees hier meer.

12-12-2014