Metropole Orkest & Chilly Gonzales

Bij de UK verloten we deze week vrijkaartjes voor het concert van het Metropole Orkest samen met Chilly Gonzales in de Oosterpoort op zondag 22 december.

Duizendpoot

Hij heeft een kop waarmee hij zo de film in kan. Bij voorkeur een mafia of andersoortige gangsterfilm. Maar acteur is nou net een van de dingen die hij niet is. Filmmaker wel en daarnaast is er nog een rits beroepen van toepassing op de 38-jarige Canadees.  Wat te denken van pianist, zanger,  rapper, producer en cabaratier. Hij noemt zichzelf een polygamist: ‘I like to be married to lots of people.

Hij begon met een studie jazzpiano, om daarna gewoon lekker een alternatieve rockband genaamd Son te beginnen. Hij maakte even drie rap- en elektroalbums, ging rustig verder en kwam daarna met een instrumentaal piano album getiteld Solo Piano. Ondertussen produceerde hij nog een paar remixes voor Daft Punk, Björk en Jane Birkin. Ooit speelde hij eens 27 uur achter elkaar piano. Een bijna maniakale muzikale duizendpoot kun je wel zeggen.

 

Spannende combi

De samenwerking tussen het Metropole orkest en Chilly Gonzales is op voorhand al spannend. Een klassiek orkest samen met een blanke Canadese rappende en pianospelende popmuzikant dat levert vast bijzondere muziek op. Toch is het ook niet helemaal onverwacht. Het Metropole Orkest werkte al samen met meerdere grote internationale artiesten en won hiermee ook al verschillende Grammy’s.

 

Wil je meedoen? Ga naar het bericht op onze Facebookpagina, LIKE ons en reageer op het bericht dat op onze timeline staat. Vertel ons waarom jij vindt dat je moet winnen. Dat kan tot donderdag 19 december 12.00 u. Je krijgt van ons een seintje via Facebook als je hebt gewonnen.

 

 

 

 

17-12-2013