ACLO scoort padelbaan

Op het Zernike is donderdag een Padelbaan geopend. Hoewel de baan slechts tijdelijk blijft liggen, is de ACLO erg blij met de nieuwe voorziening. ‘Wij halen de tweede volkssport van Spanje naar Groningen.’

Voor een duur van drie maanden is er in samenwerking met Padel Service Nederland en TAM, de tennisvereniging van Albertus, een padelbaan aangelegd op het Zerniketerrein. ‘De sport, in Nederland nog vrij onbekend, is over komen waaien uit Spanje’, vertelt Reinier Sombeek, bestuursvoorzitter van de ACLO.

‘Het is een combinatie tussen squash en tennis’, legt hij uit. Sombeek is zelf tennisser en fervent fan van de Spaanse sport. ‘De bal kan via de glazen wanden gespeeld worden en daardoor krijg je een heel andere dynamiek dan bij tennis. Voor beginnende spelers is dat verschil nog niet zo groot, maar ervaren padelers spelen een wezenlijk andere sport dan tennis.’ Tijdens de officiële opening lieten donderdag twee padelers zien hoe het spel goed gespeeld moet worden.

70 jaar ACLO

Het was Padel Service Nederland die de ACLO benaderde. ‘Gezien ons lustrum – dit jaar bestaat de ACLO 70 jaar – vinden we het ook leuk dit te doen. De baan blijft vooralsnog drie maanden, tot en met het TAM Open Toernooi in juli. Bij groot succes misschien zelfs langer’, vertelt Sombeek. Hoeveel de baan kostte wil Sombeek niet zeggen.

De padelbaan is de eerste in Noord-Nederland en iedereen met een ACLO-kaart kan er voor 5 euro een potje op spelen. Rackets zijn voor een euro te huur. ‘We krijgen wel veel positieve reacties, maar de bezetting van de baan is nog niet overvol’, vertelt Sombeek. ‘Ik denk dat iedereen ook een beetje moet wennen aan de nieuwe sport.’

14-04-2016