Dief steelt koffiemachine Happietaria

Woensdagnacht is er ingebroken in goededoelenrestaurant Happietaria. Een koffiemachine, laptop en Xbox zijn gestolen. Ondanks de diefstal gaat het restaurant vanavond gewoon open.

Een indringer is woensdagnacht door een raam aan de achterkant van het pand binnengekomen. Hij is via de voorkant van het restaurant – dat volledig wordt gerund door vrijwilligers – weer ontsnapt. De gestolen spullen hebben samen een waarde van zo’n 7.500 euro. Ook de kassa is opengebroken, maar daar zat op het moment van de diefstal geen geld in.

De diefstal werd donderdagochtend ontdekt. ‘We hebben direct aangifte gedaan bij de politie’, vertelt bestuurslid Harmen Niemeijer. In het pand aan de Hereweg zit geen beveiligingsinstallatie. ‘Dat is onmogelijk omdat we maar één maand open zijn.’

Nieuwe machine geregeld

Hoewel de diefstal grote impact heeft, was er geen twijfel over om het restaurant donderdagavond gewoon te openen. ‘We hebben al contact met de verzekering, en onze sponsor heeft direct een nieuwe koffiemachine geregeld. Die is nog niet gearriveerd, maar verwachten we erg snel’, vertelt Niemeijer.

‘Mensen die ons willen steunen kunnen dat het beste doen door te komen eten’, lacht Niemeijer. Het restaurant is nog tot volgende week donderdag geopend en hoopt in totaal 60.000 euro op te halen voor het goede doel.

11-12-2014