Dinsdag 2 december

Vandaag op de uni
laatste update 12:02

Het kwik blijft vandaag steken bij 0. En het is nog mistig ook, waardoor het nog veel kouder aanvoelt. Muts op dus.

In Rotterdam houdt de Faculteit Wijsbegeerte op te bestaan. Een zelfstandige faculteit is niet langer haalbaar, aldus de decaan. De faculteit is al langere tijd in overleg met het universiteitsbestuur over de financiële positie en toekomstbestendigheid van Wijsbegeerte. Maandag heeft de decaan aan de medewerkers laten weten dat de faculteit zal moeten opgaan in ‘een groter organisatieverband’.

Studentenroeiclub Aegir zit in de tweede ronde van de Nuon Club Competitie, waarmee het energiebedrijf sportverenigingen helpt met het verlagen van hun energierekening. Aegir kan 10.000 euro winnen, als ze de meeste stemmen krijgen.

De RUG heeft de Oegandese schrijfster en humanitair specialist van UNICEF Monica Arac de Nyeko verkozen tot Alumnus van het Jaar 2014. Monica Arac de Nyeko is een vrouw die zich in haar werk letterlijk in woord en daad inzet voor kwetsbare groepen, zoals vrouwen en kinderen in Afrika. Daarmee geeft ze uitvoering aan een van de kernwaarden van onze universiteit’, aldus de jury.

Drie universiteiten (Maastricht, Utrecht en Groningen) gaan in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu onderzoeken of mensen die langdurig potentieel rijgevaarlijke medicijnen gebruiken, rijgeschikt zijn. Aanleiding: het is nooit wetenschappelijk aangetoond dat deze medicijnen bij mensen die ze langdurig gebruiken nog een negatief effect op de rijvaardigheid hebben. Er worden nog deelnemers gezocht voor dit onderzoek.

02-12-2014