Dit weekend zeshonderd extra studieplekken

De Universiteitsbibliotheek heeft snel een tijdelijke oplossing gevonden voor de extreme drukte tijdens de tentamenweken. Dit weekend is het Harmoniegebouw open.

Afgelopen zondag stonden lange rijen studenten te dringen voor de Universiteitsbibliotheek (UB) om een plekje je te krijgen in het studiewalhalla. Binnen een paar minuten zat de bibliotheek propvol. Absurd, vond studentenpartij Lijst Calimero die er donderdag vragen over wil gaan stellen aan het universiteitsbestuur.

De medewerkers van de UB zijn het met de partij eens. ‘Na de onaanvaardbaar drukke zondag afgelopen weekend is snel gezocht naar een tijdelijke oplossing. Die is gevonden’, kondigen ze op de RUG-website aan.

Harmoniegebouw

Dit weekend is het Harmoniegebouw geopend van half negen ’s ochtends tot twaalf uur ’s nachts. In de Bibliotheek Rechten en op de plek van de voormalige Bibliotheek Letteren zijn dat weekend bijna 600 extra studieplekken beschikbaar voor RUG-studenten.

Broodjes zijn helaas niet te krijgen, want de kantine is gesloten. Maar gelukkig is de eerste levensbehoefte wel aanwezig: ‘In het gebouw zijn voldoende koffieapparaten.’

Voor de lange termijn wordt door de UB nog naar andere mogelijkheden gekeken.

Update:

RUG-bestuurder Jan de Jeu zei donderdag in de universiteitsraad: ‘Het is de bedoeling dat zolang de UB in verbouwing is, dus komend jaar, we het Harmoniecomplex openstellen.’

29-10-2015