Donderdag 18 december

Vandaag op de uni
laatste update 10:47

Het regent de hele dag, maar met 12 graden is het gelukkig niet koud.

De gemeente wil een investeringsfonds in het leven roepen samen met de RUG om de bouw van nieuwe studentenhuizen te stimuleren, zegt wethouder Roeland van der Schaaf tegen RTV Noord. ‘We moeten kijken of we een aantal partijen bij elkaar kunnen brengen. Ook de universiteit en de Hanzehogeschool zouden mee kunnen doen. Niet met geld, maar bijvoorbeeld met een afnamegarantie.’

Groningen krijgt een Student Hotel aan het Ebbingekwartier, meldt Dagblad van het Noorden. Heel toevallig is dat dezelfde plek waar de RUG een nieuwe campus begint. The Student Hotel moet in juli 2016 klaar zijn en krijgt 365 kamers, een espressobar, restaurant en game room. Er staan al Student Hotels in Rotterdam, Amsterdam en Den Haag. Kamers kosten er minimaal 650 euro per maand.

Fysicus Sytze Brandenburg gaat in zijn Demonstrator-project een apparaat ontwikkelen waarmee artsen een radiotherapiebehandeling met protonenbundels in één keer driedimensionaal kunnen controleren. Hij heeft daarvoor een subsidie gekregen van iets meer dan een ton van stichting STW.

18-12-2014