Woensdag 17 december

Vandaag op de uni
laatste update 10:47

Zwaar bewolkt vandaag en veel regen of motregen. Maar er is hoop: het schijnt vanmiddag droger te worden.

De Bernoulliborg wordt groener. Het verandert namelijk in een levend laboratorium waarin het mogelijk is om innovaties te testen die energiegebruik kunnen terugdringen. Een plan van promovendi Faris Nizamic en Tuan Anh Nguyen – die de Green Mind Award in 2012 wonnen – om gebouwen duurzamer te maken.

Het aanbod van cultuur op Zernike is te gering, vinden Usva en HanzeCAST. Ze starten daarom op 1 januari met Art@Zernike, een gezamenlijke commissie die gaat zorgen voor meer kunst en cultuur op Zernike. Door verschillende activiteiten willen ze studenten kennis laten maken met allerlei kunstvormen. Donderdag beginnen ze als aftrap met een speciale verrassing: als je het tegenkomt, stuur ons een foto!

De nieuwbouw van de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen is gisteren eindelijk officieel geopend. Ook werden de nieuwe namen bekend. Rozenstraat 19 heet voortaan het Gadourekgebouw, vernoemd naar de beroemde socioloog.

Aan de Nieuwe Kijk in ‘t Jat staat voortaan het Jantina Tammeshuis, Grote Rozenstraat 15 wordt het Snijdersgebouw. Het gebouw van het GION wordt het Van Geldergebouw genoemd. En natuurlijk was er een feestje in de gloedjenieuwe Orangerie.
 orangeriegmw

Sinds maandag moeten alle voorzieningen van Hospitality Services op de RUG informatie geven over allergenen in het eten. Dus als je allergisch bent voor noten, soja en ‘gulten’ – waarschijnlijk ‘gluten’ – dan weet je vanaf welke lunchopties voor jou veilig zijn. In het nieuwe jaar komen nog meer veranderingen: een nieuwe naam, nieuwe cateraars en een nieuwe assortiment van producten. Wij zijn benieuwd.
allergens

17-12-2014