Hoofd communicatie laan uitgestuurd

Het nieuwe hoofd communicatie van de RUG is enkele weken na zijn aanstelling alweer de laan uitgestuurd.


Bas Rutgers werd eind november benoemd als het nieuwe hoofd van de afdeling communicatie. Hij volgde Piet Bouma op, die in april vertrok naar de RUG/Campus Fryslân. Maar Rutgers kon zo slecht omgaan met zijn afdeling dat hij door het hoofd van het bureau van de universiteit is weggestuurd.

Volgens RUG-woordvoerder Gernant Deekens is eind januari besloten het dienstverband te beëindigen omdat ‘er geen match was tussen hem en de afdeling’. Maar volgens ingewijden kon Rutgers, die twee dagen in de week werkte, helemaal niet overweg met de communicatiemedewerkers. Hij zou geen rekening hebben gehouden met meningen van anderen en mensen hebben gekleineerd.

Onwerkbaar

Ook zou hij nauwelijks aanwezig zijn geweest op de afdeling, was er geen sprake van overleg met zijn collega’s en konden ze zich niet vinden in zijn ideeën. Daardoor was de situatie onwerkbaar geworden.

Rutgers wil geen commentaar geven. Ook Deekens wil verder niet op de kwestie ingaan.

Rutgers was eerder directeur marketing en communicatie bij bedrijven als Nuon, Vopak, Vedior, Nationale-Nederlanden en Nederlandse Spoorwegen.

Vervanger

De RUG ging enkele maanden geleden gericht op zoek naar iemand uit het bedrijfsleven met internationale ervaring. De communicatiemedewerkers werden daar weinig bij betrokken, aldus welingelichte bronnen.

De medewerkers zou nu zijn beloofd dat er wordt gezocht naar een vervanger met affiniteit voor onderwijs. Volgens Deekens wordt nu bekeken hoe de functie op korte termijn wordt opgevuld. ‘Daarover gaan we met de directie in overleg.’

04-02-2016