Nieuwe decaan voor sociale faculteit

Kees Aarts, docent politieke wetenschappen aan de Universiteit Twente, wordt de nieuwe decaan bij de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen.

De faculteit heeft het sinds september 2015 zonder decaan moeten stellen. ‘Henk Kiers nam toen na acht jaar afscheid als decaan’, zegt Rita Landeweerd, algemeen directeur van de faculteit.

Vice-decaan Greetje van der Werf trad in de tussentijd op als interim directeur. ‘En dat heeft ze heel goed gedaan’, zegt RUG-voorzitter Poppema. ‘Maar het zal fijn zijn als het faculteitsbestuur weer drie leden heeft.’

‘Zeer verheugd’

Volgens een persbericht van de RUG zal professor Aarts op 1 augustus beginnen als decaan. Hij zal ook de taak van professor van political institutions and behaviour op zich nemen binnen de faculteit.

‘Als faculteitsbestuur zijn wij zeer verheugd met de benoeming van Kees Aarts en zien wij uit naar de samenwerking’, zegt Landeweerd.

Aarts promoveerde in 1990 aan de Universiteit Twente en hij is expert op het gebied van onder andere democratie, verkiezingen en publieke opinie. Ook is hij voorzitter van de Nederlandse Kring voor de wetenschap der Politiek, en lid van de Sociaal-Wetenschappelijke Raad van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW).

01-03-2016