Personeel verliest slag om Harmoniekantine

Docenten en onderzoekers van letteren en rechten krijgen geen gereserveerde plekken in de kantine van het Harmoniegebouw. Dat hebben de  faculteitsbesturen besloten. 'Voor ons is het nu over en uit. We gaan er niet meer voor knokken,' stelt portefeuillehouder middelen Egon Dietrich van letteren. 'De discussie is gesloten', stelt ook Mirjam Buigel van rechten.

Voorzitter Hans Jansen van de faculteitsraad letteren probeert al sinds de verbouwing van de kantine, twee jaar geleden, een plek te krijgen voor medewerkers. ‘We hebben 22 jaar een personeelskantine gehad. Die was ineens opgedoekt’, vertelt hij. Ondanks het besluit van de faculteitsbesturen, weigert hij de strijd op te geven. ‘Het zal moeilijk worden met nieuwe argumenten te komen, maar de strijd is nog niet gestreden’, zegt Jansen.

Bij andere faculteiten zijn geen gereserveerde plekken, zelfs al zit het daar ook vol met studenten, vertelt coördinator Jaap Rademakers van Hospitality Services. ‘Het is overal gezamenlijk en we krijgen geen klachten.’

De enige plek waar het personeel wel een eigen plekje heeft, is de UB. ‘Medewerkers hebben tien minuten koffiepauze. Je kunt niet verwachten dat zij ook achteraan aansluiten in de rij met studenten op zoek naar een plekje’, zegt hoofd interne dienst Albert van der Kloet. Bovendien is het in de UB niet toegestaan op de werkplek te eten. ‘Dat is uit den boze’, zegt Van der Kloet.

Buigel wil wel kijken of er extra tafels in de kantine kunnen. Jansen wil onderzoeken of het voormalig OUTheater te gebruiken is als personeelsruimte, tot daar een bestemming voor is bedacht.

23-04-2013