RUG doet onderzoek naar duurzame zorg

De RUG gaat onderzoek doen naar duurzame zorg. Dat onderwerp werd door het publiek gekozen tijdens de stemronde die de universiteit organiseerde voor haar 400-jarig bestaan.

De universiteit trok drie onderwerpen uit driehonderd vragen die binnen waren gekomen voor het 400 vragen-project: zorg, energie en recht. Van de 8000 stemmers koos bijna de helft voor een onderzoek naar duurzame zorg.

[vsw id=”O00e5vmN6AQ” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

 

De onderzoeksvraag is gebaseerd op twee vragen die in het kader van het ‘400 dagen voor 400-vragen’-project zijn ingediend. Monique van der Linden zag haar moeder vereenzamen en dacht: ‘Als ik heel oud word, wil ik er nog toe doen! Dat zie je toch ook in andere culturen?’ Karin van der Schee werkt in een welzijnsorganisatie en constateert dat hun werk steeds vaker op schouders van vrijwilligers komt. Zij vraagt zich af wat straks de rol van professionals en vrijwilligers in de zorg is.

Onderzoeker Ronald Stolk, hoogleraar klinische epidemiologie, en zijn team gaan op zoek naar de antwoorden.

De stemmen voor de onderwerpen recht en energie gaan overigens niet verloren. Beide onderwerpen komen aan bod tijdens lezingen, debatten en andere activiteiten tijdens de viering van het 400-jarig bestaan van de RUG.

01-10-2013