RUG duurzaamste Nederlandse uni in GreenMetric

De RUG staat op de twaalfde plek in de onlangs verschenen GreenMetric Ranking of World Universities. Daarmee is Groningen de hoogst genoteerde Nederlandse universiteit in de duurzaamheidsranglijst.

De GreenMetric werd zes jaar geleden opgezet door de Universitas Indonesia en heeft als doel duurzaamheid onder onderwijsinstellingen te promoten. Om mee te doen moeten de universiteiten een online vragenlijst invullen, waarin ze onder andere aangeven hoeveel energie de instelling verbruikt en hoeveel koolstofdioxide er wordt uitgestoten.

De RUG scoort goed op de duurzame verwerking van afval en energieverbruik. Op het gebied van waterverbruik en onderwijs scoort de universiteit minder hoog.

De RUG scoort het beste van de Nederlandse universiteiten, gevolgd door Eindhoven (26). Wageningen staat op plek 32, Delft op 34 en Nijmegen heeft de 142e positie behaald. De universiteiten van Utrecht, Leiden, Amsterdam, Rotterdam, Twente, Maastricht en Tilburg ontbreken. Zij hebben zich niet opgegeven voor de ranglijst.

Wereldwijd doen er 407 universiteiten mee aan de duurzaamheidslijst. Op de eerste plek staat de universiteit van Nottingham.

25-01-2016