Stadjer opent nieuwe pand van Vindicat

Niet de leukste student, niet het bekendste oud-lid, maar een gewone stadjer opent officieel het nieuwe pand van Vindicat aan de Grote Markt.

Nu het bijna zover is heeft Vindicat de website vindicatverhuist.nl gelanceerd. Daarop staat informatie over de verhuizing zelf en wat er allemaal gaat gebeuren. Dat geldt zowel voor de leden als inwoners van de stad.

Laatste biertje ingelijstthumb-Vindicat-nieuwbouw

In De Laatste Week krijgen de laatste avonden in het oude pand een speciaal karakter.  De laatste avond wordt besloten met een groot feest waarop het laatste biertje symbolisch wordt ingelijst en op tournee gaat langs een aantal kroegen in de stad, waarmee Vindicat een speciale band heeft. Daarna krijgt de trofee een mooie plek in het nieuwe pand.

De hele periode staat in het teken van Vindicat atque se Movet, wat ‘handhaaft en beweegt zich’ betekent. ‘Behalve in letterlijke zin, de verhuizing, betekent dit ook dat Vindicat meegaat met de gemeente in hun plannen voor de verandering van de Grote Markt’, legt rector Marc Boom uit.

1800 sleutels worden uitgedeeld

De uiteindelijke opening van de nieuwe voordeur gebeurt dus door een stadjer. ‘Elk van de 180 Vindicathuizen heeft tien sleutels gekregen.  Die mogen uitgereikt worden aan een stadjer met wie het huis een band heeft’, aldus Boom. ‘1800 Stadjers krijgen dus een sleutel, en één daarvan is de echte sleutel van de voordeur. De sleutels kunnen 12, 13, en 14 maart gepast worden, en degene die die sleutel heeft krijgt een iPad en een VIP-behandeling bij de openingsceremonie. Die zal pas later plaatsvinden, in mei of juni.’

Vanaf 12 april is het al mogelijk om een rondleiding te krijgen in het nieuwe pand. Belangstellenden kunnen zich hiervoor via de site inschrijven.

27-02-2014