Usva wil verhuizen

Studentencultuurclub Usva wil verhuizen. Het Cultureel Studentencentrum barst uit z’n voegen.

‘We willen vooral meer ruimte’, bevestigt Loes Schaafsma van het Universitair Studentencultuurcentrum (USCC) dat onder meer zorgt voor de huisvesting van Usva.

Het cultuurcentrum zit al zeventien jaar lang in een monumentaal pand aan de Munnekeholm. Het gebouw, dat bestaat uit een wirwar aan gangetjes en zalen, barst inmiddels uit z’n voegen. ‘Het heeft een aantal beperkingen. We hebben nu twee danszalen, waarin we maar een beperkt aantal mensen les kunnen geven. En ook voor de repetitieruimtes zijn meer aanvragen dan we kunnen bieden. Daarnaast zouden we graag een hoger plafond willen, zodat we meer kunnen spelen met licht. En het gebouw zit klem tussen twee panden, daardoor zitten we vast aan de geluidsnorm’, vertelt Schaafsma.

OUTheater

De organisatie heeft haar wensen neergelegd bij de afdeling Vastgoed en Investeringsprojecten (VGI) van de universiteit, dat nu alle panden en ruimten van de RUG onder de loep neemt. ‘We hebben goede contacten met het VGI, zij gaan nu opzoek naar een nieuw onderkomen’, aldus Schaafsma.

Een van de ruimtes die op het lijstje van het VGI staat is de Marie Loke zaal, het voormalige OUTheater dat de Usva gebruikte als theaterzaal. Ook de daarboven gelegen letterenbibliotheek komt leeg te staan. ‘We hebben het inderdaad als optie aangegeven’, zegt Schaafsma. ‘Maar uiteindelijk gaan wij er niet over. Het ligt nu bij het VGI.’

 

Foto: Wikipedia

Foto: Wikipedia

25-09-2013