Van kroeg naar kroeg

Hoeveel de KEI-kindjes van Jorrit deze week al hebben gedronken? 'Te veel om te tellen', zegt Milou. En na de kroegentocht is het nog meer.

‘Jongens! Jongens! We gaan naar de Doos!’ Jorrit (21) staat wild met zijn armen te zwaaien. ‘Welke doos?’ vraagt één van zijn gebekte KEI-kindjes. Volgzaam verzamelt de groep zich en volgen ze de jongens op weg naar de volgende kroeg van de kroegentocht.

‘Gaat helemaal niet goed dit’, zegt Bart (20) als we in de volgende kroeg beland zijn. De groep is bezig om zo snel mogelijk alle punten te verzamelen in de kroegentocht. ‘Ze voeren me drank, ik krijg net gewoon twee biertjes’, lacht Bart, terwijl zijn KEI-groep om hem heen danst.

Milou (18) is ook een KEI-kind van Jorrit en Arjen. Op de vraag hoeveel ze al hebben gedronken deze week, antwoordt zij: ‘Te veel om te tellen. Neem vanavond. Ik heb geen idee hoeveel ik al heb gehad. Echt een geweldige week dit’, zegt ze.

Schaapherder

Deze KEI-papa’s houden, net als hun groep, van een feestje. Hoe later het wordt, hoe meer glazen er sneuvelen. Dat niet alleen: het duurt niet lang, of de vaders trekken hun KEI-shirt uit en zwaaien die in de lucht, waarop de groep hard begint te lachen. Maar hoeveel bier er ook vloeit, de leiders blijven alert. Als de groep van kroeg naar kroeg marcheert, wachten de vaders als schaapherders braaf tot alle kinderen zijn verzameld.

De groep is hecht, aldus Sanne (17). ‘Het is heel gezellig. Onze papa’s houden onze groep bij elkaar. En kijk’, zegt ze, terwijl ze haar telefoon tevoorschijn haalt, ‘we hebben zelfs een Whatsapp-.roep. We hebben elkaar al meer dan 300 foto’s verstuurd’, zegt ze trots.

‘Jongens! Volgende kroeg!’, roept één van de leiders, terwijl hij wijst op de kaart in zijn hand. Biertjes worden achterover gegooid, wijntjes worden verslonden en de laatste KEI-kinderen worden verzameld. Op naar de volgende kroeg.

thumb-kroegentocht

 

15-08-2013