Vrijdag 10 oktober

Vandaag op de uni
laatste update 11:29

Het is grijs vandaag en dat blijft het ook waarschijnlijk. Niet veel aan.

De eerste academisch opgeleide juffen en meesters voor het basisonderwijs hebben deze week hun diploma gekregen. Alle 25 leerkrachten krijgen twee diploma’s: eentje van de pabo en een van de universitaire bacheloropleiding pedagogische wetenschappen van de RUG.

Een video van RUG-medewerkers is een viral hit op internet en heeft zelfs al de aandacht van de BBC getrokken. Sebastian Sobecki, hoogleraar Engelse historische taal- en letterkunde, en drie studenten hebben een oud Engels gedicht, Speke Parrot van John Skelton, opgenomen in Middle English. De video is al meer dan 120.000 keer bekeken op YouTube, twee dagen na plaatsing. Bovendien is de video de hoogste gewaardeerde geschiedenisvideo ooit op Reddit. Bekijk hem hier.

Groningse studenten zien slimste routes door Stad over het hoofd. Dat is de opmerkelijke conclusie van een onderzoek van studenten van de faculteit ruimtelijke wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Biochemici van de Rijksuniversiteit Groningen onder leiding van prof.dr. Dirk Slotboom hebben zichtbaar gemaakt hoe bacteriën hun vitamine B3 binnenkrijgen. De resultaten van dit onderzoek kunnen niet alleen leiden tot nieuwe antibiotica, maar ook tot efficiëntere productie van vitamines. Het onderzoek is woensdag gepubliceerd in het tijdschrift Nature Structural and Molecular Biology. Het is de vijfde Nature-publicatie voor Slotboom in nog geen twee jaar.

 

10-10-2014