Vrijdag 19 september

Vandaag op de uni
laatste update 10:05

Alweer mooi vandaag. Zon, paar wolkjes, lekker warm. Je kunt er zomaar verslaafd aan raken.

Andries de Vries, student Energy and Environmental Sciences, vertrekt begin november naar Berlijn, waar hij de RUG vertegenwoordigt bij de wereldfinale van Falling Walls. Hij doet dat met een pitch over een doorbraak bij het probleem dat antibiotica steeds minder effectief worden.

Studenten hebben minder geldzorgen dan tien jaar geleden, meldt DUB, de Utrechtse universitaire nieuwssite. Twee op de drie studenten kan prima rondkomen, zeggen ze zelf. Zestien procent heeft moeite om de eindjes aan elkaar te knopen.

Zwanger en dan toch nog roken? Niet zo slim. In het Noorden roken zwangere vrouwen veel meer dan in de rest van het land. Ook niet slim. En niet best voor het kind. Heb je bovendien nog overgewicht, dan heb je helemaal dikke kans dat het misgaat. Het UMCG wil die vrouwen daarom helpen om te stoppen met roken. Een coach begeleidt ze en blijft ze volgen om ervoor te zorgen dat de aanstaande moeders toch niet weer naar een sigaret grijpen.

Vier studententoneelgezelschappen strijden dinsdag 14 oktober om de Cardozo Awards, zeg maar de Oscars van de Usva. Het zijn Groninger Studenten Toneel (GST), Groningen University Theatre Society (GUTS), Idiomotor van GLV Idun (levenswetenschappen) en de theatercommissie van Ubbo (geschiedenis).

 

19-09-2014