Tip van Tim: Bouwvakkers

'Beste Tim, wat moet ik doen als ik last heb van bouwvakkers die lawaai maken?', wil Berend weten.

Beste Berend,

Het is een lastig dilemma; bouwvakkers houden er vaak nogal onchristelijke werktijden op na en ze zijn niet al te stil. Aan de andere kant fixen ze wel je dakgoot, dus je kunt eigenlijk ook niet zonder ze. Maar hoe zorg je dat zij hun werk kunnen doen, zonder dat jij in je schoonheidsslaapje gestoord wordt?

Het zou natuurlijk fijn zijn als die lui een beetje rekening met je zouden houden, maar probeer ze dat maar eens aan het verstand te peuteren; lukt je niet. En in het drukke studentenleven is eenzelfde dag- en nachtritme als de bouwvakkers er op na houden ook geen doen, onze piekuren liggen simpelweg anders. Dus wat werkt dan wel?

Nu is het zo dat naarmate je langer slaapt, je slaapcycli minder diep worden. Om ongestoord door de herrie heen te slapen zou je dus eens kunnen proberen wat later naar bed te gaan. Voor een maximaal resultaat kun je gebruik van verdovende middelen overwegen. Alcohol, bijvoorbeeld, werkt prima en is in het hele centrum betrekkelijk voordelig verkrijgbaar. En als je daar dan toch rondstruint, zou je ook een logeerpartijtje kunnen initiëren met een nieuwgemaakte vriendin of vriend. Als je daar overnacht ligt een gebrek aan slaap in ieder geval niet meer aan de bouwvakkers.

Truste!

Heb jij ook een vraag aan Tim? Mail dan naar timbakker@ukrant.nl

11-02-2014