Yann Tiersen

De UK verloot deze week twee vrijkaartjes voor het concert van Yann Tiersen op woensdag 18 februari in de Oosterpoort.

Meedoen?

* LIKE onze Facebookpagina.

* Reageer op het bericht dat op onze timeline staat.

* Vertel ons waarom jij vindt dat je moet winnen. Dat kan tot dinsdag 3 februari 12.00 uur.

* Je krijgt van ons een seintje via Facebook als je hebt gewonnen.

Back to Basics

Yann Tiersen is een Franse componist en multi-instrumentalist die wereldwijd bekendheid vergaarde met zijn bijdragen aan de soundtracks van de films ‘Good bye, Lenin!’ en ‘Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain’. Dit is slechts een fractie uit het muzikale arsenaal van Tiersen, die met zijn nieuwe album ‘∞ (Infinity)’ naar eigen zeggen ‘back to basics’ gaat.

Tiersen begon al op zeer jonge leeftijd met het spelen van piano en viool. Als tiener had hij echter genoeg van klassiek en switchte hij naar punkrock en het geluid van de gitaar. In 1993 kreeg Tiersen een openbaring: hij ging de twee werelden combineren. Dit heeft geresulteerd in een eclectische mix van (post)rock en ambient waarbij het filmische karakter nooit ver weg is.

Op ‘∞ (Infinity)’ begon hij, als referentie naar zijn oude werk, met speelgoedinstrumenten. Vervolgens bewerkte hij de geluiden elektronisch en voegde hij er een akoestische laag aan toe. Ditzelfde proces herhaalde hij met strijkers en andere instrumenten. Van akoestisch naar elektronisch, naar digitaal en weer terug naar analoog. Een ‘Infinity’ cyclus dus.

Support: Tiny Feet
One-woman-band uit Frankrijk. Haar eerste album ‘Silent’ verscheen in november. De meest recente single ‘Memories’ werd geproduceerd door Yann Tiersen.

Meer info: Oosterpoort


27-01-2015