Weekend!

Ga je iets doen dit weekend of blijf je lekker achter je laptop? Wat het ook wordt, je krijgt van de UK iedere week een handjevol uitgaans- en lifestyletips om je niet te vervelen!

Plato Planet

Komende zondag is het alweer tijd voor het jaarlijkse muziekfeestje Plato Planet in De Oosterpoort. Van 14.30 tot 22.30 kun je heel veel bandjes kijken en ook weer meedoen aan de popquiz. Eigenlijk is het een soort mini Noorderslag. Een kleine herfsteditie zou je kunnen zeggen. Het programma is namelijk een leuke staalkaart van wat er nu toe doet in de Nederlandse muziekscene.

De Staat staat er. Hebben net een geweldige nieuwe plaat uit en daar spelen ze vast wat van. Ga ook zeker kijken bij Qeaux Qeaux Jones, een vrouw met een geweldige stem. Ook niet te missen is Earth Mk II met hun fijne psychedelica.  Dus, lekker door De Oosterpoort slenteren met een biertje of een kop koffie, fijne muziekjes luisteren, goedkope cd’s scoren, bijkletsen met allemaal bekenden en dan s’avonds gewoon lekker op tijd naar bed zodat je maandagochtend helemaal fit weer aan het werk kunt. Perfect.

[vsw id=”9A70H1pChXs” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

MTV: Moron television

Wat mij betreft had MTV al lang geleden zijn naam mogen veranderen. Of behouden maar met een andere betekenis. MTV: Moron television. Music television slaat nergens meer op, er is geen muziek meer te bekennen, alleen nog  real life series voor infantielen. Er was een tijd dat je op de zender nog echte videoclips kon kijken.Een kunst op zich, videoclips maken. Mooier nog dan films soms, ware kunstwerken.

Ze worden nog steeds gemaakt. Alleen kun je ze niet meer bij MTV zien. Gelukkig wel online. Op de site Empty Kingdom, een plek waar je de beste (multimediale) kunst van de wereld kunt vinden, staan ook ontzettend mooie videoclips. Bijvoorbeeld de clip van het nummer Gun Shy van Grizzley Bear. Of True Love van Eivor. En de clip van My number van Foals is ook geweldig, gemaakt met getekende nummers. Geniaal. Ik pleit hierbij voor de terugkeer van de echte betekenis van de M in MTV. More music please!!

Etsy: Winterjas

Ik zal het maar gewoon toegeven: ik heb deze week voor het eerst de kachel aangedaan thuis. Het wordt nu echt menens met de herfst. En alhoewel vorst nog een flinke brug verder is kan ik er niets aan doen: in mijn hoofd ben ik al bezig met de voorbereidingen om de kou te overleven.

Dus deze week ben ik eens op Etsy gaan zoeken naar mooie en warme exemplaren en ik moet zeggen, ik heb er behoorlijk wat gevonden. Allemaal onder de €100,- en allemaal in de kleuren van deze winter: zwart, grijs, oker, blauw en ruit. Hier komt een selectie: bijvoorbeeld deze wollen cape, of deze, om in te verdwijnen, heel fijn. Okergeel is een mooie kleur deze winter, zie hier en hier een aantal mooie jassen. Ik heb ook een mooie blauwe gevonden: hier. Ruiten zijn ook helemaal in. Hier vind je een mooie vintage jas met ruit. En nu nog een mooie bruine, lichtgrijze, donkergrijze en vooruit, nog een laatste: een rode.

 

20-09-2013