Weekendtips!

Ga je iets doen dit weekend of blijf je lekker achter je laptop? Wat het ook wordt, je krijgt van de UK iedere week een handjevol uitgaans- en lifestyletips om je niet te vervelen!

 

Nostalgie

Strikt genomen is er niet zo gauw een reden te verzinnen waarom je zomaar naar het plaatsje Garmerwolde zou gaan. Er is niets. Het ligt dicht bij de stad en je kunt er doorheen fietsen, dat is het wel. Maar laat er nou net komend weekend wel een speciale reden zijn om het minidorpje te bezoeken: Rondje Nostalgie.

Draaiorgels, oldtimers, historische schepen in het Damsterdiep en ander nostalgisch vermaak. Leuk voor kinderen. Minder leuk voor diegenen onder ons die niet van draaiorgels houden. Ik hoop zelf maar dat ze niet allemaal tegelijk staan te spelen anders fiets ik door.

Rondje-Nostalgie-Logotrans

 

 

Lepel

De jongens van Lepel Concerts verdienen een pluim! Vijf jaar geleden besloten ze de stad te verwennen met een leuke, relaxte en intieme plek waar je bijzondere bekende en onbekende Nederlandse en buitenlandse acts kon gaan zien. Weinig entree, goedkoop bier, een relaxte sfeer en altijd weer verassende muziek.

Vandaag vieren ze feest. Niet op de vertrouwde plek aan de Antillenstraat, maar op het terrein van de voormalige Suikerfabriek. En ze pakken uit met maar liefst zes bands die zullen optreden. Homemade Empire, Nouveau Vélo, My Friend Television, Space Siren, Xiu Xiu en The HUnter Complex treden op vanaf acht uur. Gaan!

lepel

 

Etsy: Jumpsuits

Er was een tijd (voor mijn tijd) dat de tuinbroek hip was. Ik kan me zelf een tijd herinneren waarin het item absoluut ‘not done’ was. Vandaag de dag heet de tuinbroek geen tuinbroek meer maar jumpsuit en in die vorm is hij weer helemaal terug. Ik heb er een heleboel in allerlei kleuren en vormen op Etsy gevonden. Wit, zwart,  navy, rood, groen, met een streepje, mintgroen, zwart linnen, strapless, check it out!

 

Zaterdag

Nu heb ik je iets voor de vrijdag en de zondag getipt, blijft de zaterdag over. Je kunt natuurlijk naar de Nacht van de Kunst en Wetenschap. Lees hier onze tips voor het festival. Maar heb je vrijdag bij Lepel nog niet genoeg alternatieve muziek gehoord dan kun je ook naar Vera gaan. Daar staat King Dude in de bovenzaal en de Franse band Regal in de kelderbar. Ook heel lekker.

Maar word je een beetje moe van al die culturele uitingen ga dan gewoon lekker naar de Champions League Night in de Drie Gezusters. Meer dan dertig schermen, zes jumbo screens en een tribune. En dan gaan we even lekker kwijlen op Ronaldo en zijn we even allemaal Madrilenen.

[vsw id=”5iQpHqmV_BM” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

 

 

23-05-2014