Weekend staat weer voor de deur

Ga je iets doen dit weekend of blijf je lekker achter je laptop? Wat het ook wordt, je krijgt van de UK iedere week een handjevol uitgaans- en lifestyletips om je niet te vervelen!

Goooaaal!

Het zal wel wat stil zijn op straat vanavond. Toegegeven het is geen finale maar toch, de allereerste echte wedstrijd van het Nederlands elftal is ook spannend. Mij vind je dus ook met bier op een bank in een woonkamer voor een tv gekluisterd. En met mij vele anderen vermoed ik. Dus, sorry, geen tips vandaag voor de vrijdagavond. Wel geef ik je tips voor als je geen zin hebt om thuis te kijken.

Club Lola bijvoorbeeld. Daar kun je voetbal kijken, bitterballen eten en daarna begint er gewoon lekker een afterparty met dj. Ook bij de EMG is er meer dan alleen voetbal kijken. Dat kan ook natuurlijk, op een jumboscherm welteverstaan, maar er is ook een 3e helft ingelast met een gegarandeerd happy end. Ben je een verstokte voetbalhater? Geen probleem want er is een ‘voetbalvrije’ biertuin waar ballen verboden zijn!.

[vsw id=”XiWF-W88jhE” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

 

Fashion House

Mode als kunst. Het kwam al vaker voorbij in het Groninger Museum. We konden al werk zien van Viktor en Rolf, Hussein Chalayan en recent nog Iris van Herpen. Nu is het de beurt aan Marga Weimans die uitblinkt in behoorlijk ondraagbare mode. Ik denk niet dat er iemand is die graag met een plastic tafel op zijn schouders rondloopt. Ook al ziet het er nog zo mooi uit. Want dat is een feit. Het is prachtig om te zien, dus perfect voor in een museum.

Ze heeft trouwens wel één collectie gemaakt, Aerial, met draagbare kleding. Lange jurken en tunieken met grafische prints. De doorsnee spijkerbroek dragende Hollander zou er niet zo gauw mee weglopen, maar mooi is het wel. De tentoonstelling van Marga Weimans in het Groninger Museum begint komende zondag , 15 juni.

Etsy: audio

Hij is al een tijdje helemaal terug van weggeweest: de platenspeler. Die-hard muziekliefhebbers zijn de lp’s nooit vergeten, maar de hipster heeft de voorganger van de cd nu ook ontdekt.  De muziekwinkels liggen vol met platenspelers met vintage look, in fashionable kleuren en in mooie koffers. Ziet er prachtig uit maar waar het natuurlijk om gaat bij een platenspeler is de naald of het element. En een paar goede speakers natuurlijk. Maar ja, daar hangt ook een prijskaartje aan.

Ik dwaal af. Op Etsy heb ik een aantal hele mooie speakers, vintage platenspelers, vintage radio’s en nog veel meer mooi audiospul gevonden. Let wel, allemaal voor het oog. Of de geluidskwaliteit goed is, is dus maar de vraag.

 

 

13-06-2014