Weekendtips

Ga je iets doen dit weekend of blijf je lekker achter je laptop? Wat het ook wordt, je krijgt van de UK iedere week een handjevol uitgaans- en lifestyletips om je niet te vervelen!

Jaaa, het is eindelijk zover! De Nacht van de Wansmaak is weer terug. Je hebt A-films, B-films, maar ook Z-films. Tenenkrommend vermaak dus. Laat je meeslepen door de hoogtepunten uit het programma, waaronder het naar seks hunkerende moerasmonster Zaat, de hersenetende alien uit The Brainiac of de schaamhaarverzwelgende neanderthaler uit La bestia in calore aka The beast in heat.  En natuurlijk is Jan ‘Mr. Horror’ Doense er om je de avond te helpen doorstaan.

 

Rock

Maak je klaar voor een weekendje rock muziek. In Vera staat vanavond de band Vanderbuyst. Mannen met lang haar, strakke spijkerbroekjes en leren jasjes gaan een lekker potje ouderwetse hardrock spelen. Denk Van Halen, Black Sabbath en Thin Lizzy. Heb je dan zaterdag een niet al te grote kater en doet je nek het nog steeds dan ga je gewoon lekker door, want s’avonds staat de sleazerock band Nashville Pussy op het podium. Denk schaamteloze rockposes, seksuele uitspattingen en overmatig alcoholgebruik. Hell Yeah!

 

Poster art

Het zijn allemaal kleine kunstwerken, de posters die gemaakt worden door de Vera art division. Alles gebeurt met de ouderwetse zeefdrukmachine die nog in Vera staat. De meeste van de postermakers zitten of zaten ook op de kunstacademie en veel van hen verkopen hun kunst ook. Wil je ook zo’n mooi poster en hangen ze niet meer aan de muur in Vera, dan kun je ze meestal ook nog wel online vinden bij de makers zelf. Willem Kolvoort, Mirjam Dijkema, HelemaalKim, Berbel Zijlstra en Rommie Schilstra zijn een paar namen die je maar eens moet checken.

 

Tantric dinner

Eten zonder te zien. Ga je dan ook beter proeven? Is dat lekkerder? Heb je je dit ook wel eens afgevraagd, dan is er nu een kans om het een keer uit te proberen. Bij de Wolkenfabriek op het voormalige Suikerunieterrein kun je zaterdagavond aanschuiven bij een Tantric Dinner. Je mag met je handen eten zodat je al je zintuigen (behalve je ogen) optimaal gebruikt. Voor €20,- mag je eten, de tantrische drankjes zitten daarbij inbegrepen. Whatever dat ook moge zijn…

tantric dinner

07-11-2014