92-jarige studente haalt diploma

De oudste studente van de RUG, 92-jarige Eddy van Drooge, heeft vrijdag haar bachelor filosofie gehaald.

Van Drooge schreef zich zes jaar geleden op 86-jarige leeftijd in aan de faculteit Wijsbegeerte. Afgelopen vrijdag behaalde ze haar bachelordiploma.

De faculteit Wijsbegeerte feliciteerde haar oudste studente maandag via Twitter, maar dat had een onvoorzien effect. ‘We worden al veel gebeld door de media, maar ze wil er geen publiciteit over hebben. We overleggen nu met de communicatieafdeling wat we ermee moeten’, vertelt opleidingsmanager Arnold Veenkamp.

Aandacht

Toen Van Drooge in 2009 haar propedeuse haalde, zat ze ook niet te wachten op media-aandacht. Toen hing de halve Nederlandse pers aan de lijn omdat in het Dagblad van het Noorden had gestaan dat ze net aan de studie was begonnen. Een foutje, want Van Drooge zat al twee jaar in de collegebanken.

‘Ik ben hier gewoon student, meer niet’, zei ze destijds in een interview (pdf) met de UK. ‘Ik heb filosofie altijd leuk gevonden, ik had het al als bijvak gehad bij psychologie. Maar ik wilde het niet een beetje hap snap, vandaar dat ik voor een universitaire opleiding heb gekozen. Het is pittig, het gaat natuurlijk niet zo snel meer als vroeger, het duurt langer voordat ik de stof helemaal heb opgenomen.’

Foto: Elmer Spaargaren (2009)

Foto: Elmer Spaargaren (2009)

01-10-2013