Dinsdag 11 november

Vandaag op de uni
laatste update 09:57

Vanochtend was het behoorlijk fris, maar vanmiddag stijgt het kwik naar een aangename 12 graden.

Studenten met een functiebeperking zijn steeds ontevredener over de studiefaciliteiten, zoals aangepaste roosters en aangepaste of alternatieve toetsen. Dat blijkt uit een landelijk onderzoek van het CHOI. Een mogelijke verklaring is de rendementsdruk in het hoger onderwijs. ‘Het risico op minder aandacht voor studenten die juist extra aandacht nodig hebben, ligt daarbij op de loer’, aldus de onderzoekers.

Onze eigen freelance fotograaf Pepijn van den Broeke praat 20 november in de Openbare Bibliotheek over zijn werk in de fototentoonstelling ‘Categoriewinnaars Zilveren Camera’. Hij won de Zilveren Camera vorig jaar met een serie die hij schoot voor de UK bij het artikel over inbrekende agenten.
Schermafbeelding 2014-11-11 om 09.45.29

Vrijdag is de landelijke demonstratie tegen het leenstelsel op het Malieveld in Den Haag. Voorafgaand aan de demonstratie is er een gezellige mars door de stad. Die begint om half twaalf, mocht je mee willen doen. ‘Onderwijs is van belang voor de hele samenleving. Studeren moet daarom met een basisbeurs toegankelijk blijven. Loop daarom mee in de protestmars voor studiefinanciering’, smeekt ROOD-voorzitter Merel Stoop.

De Amerikaanse universiteit Harvard heeft stiekem opnames gemaakt van 2000 studenten in tien collegezalen, om te checken of ze wel aanwezig waren. De gefotografeerde studenten wisten niet dat ze onderdeel waren van een experiment om de opkomst bij colleges te registreren. Het experiment werd vorige week onthuld tijdens een faculteitsraadvergadering, schrijft universiteitskrant The Harvard Crimson.

11-11-2014