Donderdag 15 januari

Vandaag op de uni
laatste update 16:00

Het regent, het regent, lekker de hele dag. Pluspuntje: het is met 9 graden niet koud.

Twaalf studentenhuizen doen mee aan de wedstrijd ‘Leukste studentenhuis van Groningen’. Dinsdag bracht de brandweer een bezoekje aan drie deelnemers om te checken of ze wel voldoende rekening houden met brandveiligheid. Zijn er werkende rookmelders? Kennen de bewoners de vluchtroute? Best spannend.
[vsw id=”eXaykWr4okM” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) heeft een klacht tegen het ministerie van onderwijs ingediend bij de Autoriteit Financiele Markten (AFM). Volgens de vakbond houdt het ministerie zich niet aan eigen regels die horen bij het aanbieden van leningen. ‘Uitspraken van minister Bussemaker als: ’Lenen is heel normaal’ tijdens politieke debatten onderstrepen de nonchalante houding betreffende eerlijke voorlichting over  het aangaan van leningen. Juist de overheid zou eerlijk en transparant moeten zijn over de risico’s van leningen’, zegt Tom Hoven, voorzitter van de LSVb. De studenten willen dat de AFM een onderzoek instelt.

Matej Nepimach, van de Faculteit Economie & Bedrijfskunde, is tweede geworden in de strijd om de Hoofbosch masterscriptieprijs 2014. Met zijn thesis ‘Graham’s legacy vs. Mr. Market’ won hij 1500 euro. In zijn scriptie toetste Nepimach formeel of de beleggingstrategieën van Graham ook daadwerkelijk rendabel zijn. Dit bleek inderdaad het geval.

15-01-2015