Draadloos printen aan de RUG

Studenten en medewerkers kunnen voortaan draadloos printen. Vanaf iedere laptop, pc of tablet kan nu een document worden verstuurd naar een printer aan de RUG.

Ricoh, het bedrijf dat de printapparatuur aan de RUG levert en onderhoud, heeft myPrint in het leven geroepen en samen met het Centrum voor InformatieTechnologie van de universiteit geïnstalleerd.

Je logt in op myprint.rug.nl, uploadt een bestand en print het uit bij een van de printers aan de universiteit. Het installeren van een printer op de cloudservice werkt alleen onder webbrowser Internet Explorer, maar daarna kan de site vanaf iedere computer, thuis of op het werk, worden gebruikt. Wel moeten studenten voor voldoende printtegoed zorgen. Voor de iPhone’s, Android-telefoons en tablets is er de app Ricoh myPrint waarmee bestanden naar een printer kunnen worden gestuurd.

Met myPrint gaat volgens studentenpartij Calimero – dat in oktober aan het universiteitsbestuur vroeg draadloos printen mogelijk te maken – een lang gekoesterde wens voor studenten in vervulling: ze hoeven nu in de Universiteitsbibliotheek niet meer achter een studentenwerkplek te kruipen om iets te printen.

27-01-2014