GMW-gebouwen ontruimd om smeulende peuk

De panden van gedrags- en maatschappijwetenschappen in de Hortusbuurt werden dinsdagmiddag even ontruimd in verband met rookontwikkeling.

Op de binnenplaats, aan de achterkant van het Heymansgebouw, was een smeulende sigaret op wat bladeren gevallen en dat zorgde voor rookontwikkeling. De rook trok via ventilatieroosters naar binnen, onder de vloer van het pand.

‘We roken het bij de elektriciteitskasten. We dachten eerst dat er iets met de kabels aan de hand was’, vertelt gebouwenbeheerder Jan Stalman. ‘We hebben meteen de kelder ontruimd in afwachting van de brandweer. Maar de brandweer zei dat we meteen het hele pand moesten ontruimen.’

Twee bluswagens werden ingezet en de Grote Kruisstraat afgezet, maar van een brand bleek geen sprake. De smeulende bladeren werden snel geblust, waarna studenten en medewerkers de gebouwen weer in konden.

‘Je weet nooit wat er aan de hand is, voor hetzelfde geld was er wel een brand. Daarom besloten we meteen de gebouwen te ontruimen’, reageert een woordvoerder van de brandweer. ‘We hebben net overal metingen uitgevoerd, en alles is weer veilig.’

En half uur na de ontruiming konden de colleges weer beginnen. ‘Voor de bedrijfshulpverleners was het in elk geval een mooie oefening’, lacht Stalman.

 

26-01-2016