Hoe makkelijk cross je naar collegezaal?

Hoe gemakkelijk is het om op je fiets door de stad naar de collegezaal te crossen? Studenten ruimtelijke wetenschappen zijn een groot onderzoek gestart om daar achter te komen.

Dagelijks banen tienduizenden studenten zich een weg door Groningen vanaf hun studentenhuis naar een faculteit of tentamenhal. Studenten ruimtelijke wetenschappen, verenigd onder de naam Studenten Advies Commissie (SAC), willen nu weten hoe aantrekkelijk fietsen voor studenten is.

thumb-fietsen

Bereikbaar

‘We willen met het onderzoek de bereikbaarheid van de onderwijsinstellingen verbeteren’, zegt voorzitter Jasper Homrighausen. Het onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van Groningen Bereikbaar, een samenwerkingsverband van ProRail, Rijkswaterstaat, gemeente en provincie Groningen.

Via een enquête wil de organisatie vooral weten of studenten liever de fiets, bus of trein pakken en wat ze van het fietsverkeer en het busvervoer in de stad vinden. ‘Binnen het onderzoek focussen we ons vooral op het positioneren van de fiets als belangrijkste vervoermiddel in de stad’, zegt Homrighausen.

Begin januari

Volgens de organisatie hebben honderden studenten van de Hanzehogeschool inmiddels de enquête ingevuld. Begin januari hoopt SAC ook de RUG-studenten zo ver te krijgen. De uiteindelijke resultaten worden gepresenteerd aan RUG, Hanzehogeschool, gemeente en provincie.

18-12-2013