Maandag 8 december

Vandaag op de uni
laatste update 11:58

Het weer is plotseling omgeslagen. Weg kou, hallo regen. Maximaal 6 graden en erg nat.

We krijgen mooi sportnieuws van RUG-medewerker en coach Kaj Reker: ‘De hoogste teams van Groene Uilen spelen allebei in een gevorderd stadium in de basketbalbeker. De heren in de 8ste finale tegen Donar op 12 december in de topsporthal in de WAS. De kampioen van de promotiedivisie tegen die van de eredivisie. De vrouwen spelen in de kwartfinale tegen eredivisionist Dozy Den Helder, ook thuis. Waarschijnlijk het tweede weekend van januari. Dit is behoorlijk uniek voor studententeams.’

Ander sportnieuws: Aegir offert weer een roeiboot aan de god van zeevaart en bier. Vier eerstejaars wedstrijdploegen verstoppen woensdagnacht een 11 meter lange boot binnen de diepenring van Groningen. Zondag wordt het ding weer tevoorschijn gehaald en in de haard van societeit Mutua Fides geduwd. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot, andere subverenigingen van Vindicat zullen de haard verdedigen en de strijd aangaan met Aegir.

Nog een sportbericht dan. Aanstaande zondag (waarom op zondag??) wordt de nieuwe lichting roeiers van het Regionaal Talent Centrum Noord bekendgemaakt op de ACLO. De toppers van Aegir, Gyas en Hunze strijden de komende vier jaar tijdens wereldkampioenschappen, waaronder de Olympische Spelen.

08-12-2014