Onderzoek naar fraude Van Calster

De Commissies Wetenschappelijke Integriteit van de RUG en de Universiteit Leiden beginnen volgende week met onderzoek naar mogelijke fraude door hoogleraar criminologie Van Calster.

‘De precieze formulering van de onderzoeksopdracht wordt naar verwachting volgende week afgerond. Dan kan het onderzoek naar Van Calsters publicaties beginnen’, aldus RUG-woordvoerder Piet Bouma. ‘Het is nog niet duidelijk hoe lang dat onderzoek in beslag zal nemen.’

De commissie staat onder leiding van Ed Noort, voorzitter van de Groningse integriteitscommissie en werkt samen met de integriteitscommissie van de universiteit Leiden.

Het college van bestuur van de RUG stelde Patrick van Calster op 30 mei op non-actief, nadat bekend werd dat de Vrije Universiteit Brussel had besloten om hem zijn doctorstitel te ontnemen wegens plagiaat in zijn proefschrift.

Patrick van Calster promoveerde in 2005. Hij is sinds 2010 werkzaam aan de Rijksuniversiteit Groningen als hoogleraar criminologie. Daarvoor was hij verbonden aan de Universiteit Leiden.

 

11-06-2013