Praat mee over UB

Studenten kunnen meebeslissen over de nieuwe UB. Studentenpartij SOG is een online enquête begonnen om de meningen te peilen.

De Universiteitsbibliotheek (UB) krijgt de komende jaren een flinke make-over. Op de eerste verdieping zijn de oude werkplekken al vervangen door treincoupés, zitzakken en apenrotsen. Maar binnenkort worden ook de andere verdiepingen aangepakt.

Zo gaan de boekenuitleenservice en de kantine naar de begane grond, krijgt iedere verdieping een coffeecorner waar zacht mag worden gepraat en worden dieper in het gebouw werkruimtes gecreëerd waar studenten in stilte kunnen werken. Een architect is al aangenomen, maar voor hij écht aan het werk gaat mogen de studenten ook hun zegje doen.

learning-grid-UB

‘De UB heeft er belang bij dat de mening van studenten zo goed mogelijk wordt meegenomen in de verdere planvorming’, zegt bibliothecaris Marjolein Nieboer. Architect Rob Hendriks heeft de plannen inmiddels besproken met de studentenpartijen uit de universiteitsraad en die proberen nu de studenten erbij te betrekken.

Een artikel van Calimero heeft al voor discussie gezorgd op Facebook. En nu wil studentenpartij SOG ook weten wat de studenten ervan vinden. ‘We willen graag duidelijk in kaart brengen wat de Groningse student verlang van de UB’, zegt fractievoorzitter Veerle Brink.

Ben je dus wel blij met de hippe treincoupés en zitzakken, of heb je liever ouderwetse werkplekken, dan is dit het moment om je stem te laten horen.

19-11-2013