RUG-fraudeur moet langer zitten

Hans G., de RUG-manager die verdacht wordt van grootschalige fraude, moet langer zitten.

G. blijft nog negentig dagen in voorlopige hechtenis in afwachting van het onderzoek. Dat heeft de rechter in Almelo woensdag bepaald.

Hoofd technisch beheer Hans G. is de hoofdverdachte in een onderzoek naar corruptie, valsheid in geschrifte en witwassen van geld. Hij werd twee weken geleden aangehouden door de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD), samen met zijn zoon en schoondochter. In totaal zijn er acht verdachten in de zaak.

Tweede RUG-verdachte

Dinsdag maakte de RUG bekend dat nog een medewerker van de technische dienst op non-actief is gesteld op verzoek van de FIOD. De technische dienst telt twintig mensen direct onder Hans G. en anderen die indirect, via externe bedrijven, met hem samenwerkten.

Volgens verschillende bronnen binnen en buiten de universiteit fraudeerde G. meer dan twintig jaar lang en waren medewerkers van de universiteit daarvan op de hoogte. De RUG heeft bureau Hoffmann ingeschakeld om een eigen onderzoek te doen naar de fraude en de betrokkenheid van andere RUG-medewerkers.

10-02-2016