RUG verbreekt relatie met ‘foute versiercoach’

Versiercoach en gastdocent Ali Mohammed heeft zijn laatste les aan de RUG gegeven. De universiteit wil niet meer met hem samenwerken.

Na een gesprek met Mohammed heeft de universiteit besloten ‘geen gebruik meer van zijn diensten’ te willen maken, laat RUG-woordvoerder Gernant Deekens weten.

‘We hebben het in goed overleg besloten. Hij heeft begrip getoond voor het besluit’, zegt Deekens. De universiteit vindt het werk dat Mohammed deed – jongemannen via een betaalde online cursus leren hoe ze vrouwen kunnen versieren en in bed krijgen – niet verenigbaar met zijn functies als gastdocent.

College

Mohammed gaf lessen ‘Hoe versier je een patiënt’ aan studenten farmacie. ‘Maar dat is nooit de officiële titel van het college geweest. Het is een ondertitel die hij zelf gebruikt heeft. Die titel staat niet in het collegemateriaal’, vertelt Deekens.

Verschillende media kregen begin deze maand een klacht van een RUG-studente, die zegt eind december door Mohammed te zijn lastiggevallen. Hij gebruikte zijn positie als gastdocent om indruk op haar te maken, zegt de studente die anoniem wil blijven. ‘Ik voelde me vooral heel ongemakkelijk en geïntimideerd.’

22-02-2016