Sportcentrum krijgt tweede locatie in binnenstad

Het Sportcentrum van de RUG en Hanzehogeschool krijgt deze zomer een vestiging in de binnenstad.

De nieuwe sportlocatie wordt gekoppeld aan het nieuwe onderkomen van het University College aan het Bodenterrein, nabij het Ebbingekwartier. Deze zomer moet al een tijdelijke locatie worden geopend. Als het University College en Usva definitief verhuizen naar het Bodenterrein, zal daar ook voor het Sportcentrum een permanente locatie worden gezocht.

Volgens het Sportcentrum is een tweede locatie hard nodig omdat steeds meer studenten en medewerkers zich aanmelden voor onder meer fitness, zumba, steps en spinning. In 2014 waren 19.000 studenten en 2000 medewerkers in bezit van een sportpas. ACLO verwacht dat het aantal studentleden in vier jaar tijd naar 21.000 zal stijgen.

Uit onderzoek blijkt echter dat 17 tot 22 procent van de studenten Zernike te ver fietsen vindt, om zich aan te melden bij het Sportcentrum. Een sportschool in het centrum heeft daarom de voorkeur, aldus de organisatie.

Zernike

De sportlocatie op Zernike blijft gewoon bestaan, maar wordt wel flink aangepakt en uitgebreid. Op korte termijn worden extra kleedkamers en toiletten geplaatst, maar er moeten in de toekomst ook meer zalen komen. In de komende jaren worden het dak en de gevels van het 48 jaar oude pand aangepakt en mogelijk een tweede laag gebouwd om ruimte te creƫren. In het voorjaar van 2015 moet duidelijk worden wat er precies aan het pand moet worden verspijkerd.

22-01-2015