Studentenorganisaties moeten verhuizen

De elf studentenorganisaties die nu zijn gevestigd aan de Sint Walburgstraat, verhuizen binnenkort naar de Pelsterstraat en het Academiegebouw.

De universiteit besloot twee jaar geleden de huur van het pand aan de Sint Walburgstraat, waar onder andere studentenorganisaties als de KEI, Groninger Studentenbond, AEGEE en de Studentenkrant zijn gevestigd, op te zeggen. Het universiteitsbestuur vond de kosten voor de huur te hoog en besloot de organisaties in een van de universitaire gebouwen onder te brengen.

Academiegebouw

De dienst Vastgoed en Investeringsprojecten van de RUG zocht maanden lang naar geschikte locaties en heeft nu Pelsterstraat 23 – dat in het verleden ook voor de huisvesting van studentenorganisaties werd gebruikt – en het Academiegebouw aangewezen.

Pelsterstraat

Zeven studentenorganisaties, waaronder KEI en ESN, verhuizen in maart naar de Pelsterstraat. Welke organisaties nog meer naar de Pelsterstraat gaan of een kantoor krijgen in het Academiegebouw, is nog niet duidelijk. ‘Volgende week vrijdag wordt dat bekendgemaakt’, zegt Esther Hessels van CUOS, dat onder meer de huisvesting voor de organisaties regelt.

Centrum

De KEI is niet rouwig om de gedwongen verhuizing. ‘We zijn heel erg tevreden, het is mooi in het centrum en het pand is goed onderhouden’, zegt KEI-voorzitter Max Dannenburg.

Volgens de dienst Vastgoed en Investeringen (VGI) is de huisvesting aan de Pelsterstraat 23 tijdelijk. De organisaties worden er ongeveer vijf jaar lang ondergebracht. Wat er daarna gaat gebeuren is nog niet duidelijk. ‘Op termijn willen we van het pand aan de Pelsterstraat af. Maar wilden nu eerst van de huur van het gebouw aan de Sint Walkburgstraat af’, reageert hoofd VGI Erika Hepping.

29-01-2014