Volg jij Jephta op als huisdichter?

De UK is op zoek naar een nieuwe huisdichter. Wie volgt Jephta op?

Huisdichter Jephta de Visser kon het wel uitschreeuwen toen ze hoorde dat ze huisdichter van de RUG was geworden. Lillian Zielstra werd helemaal wild – want nú was ze schrijfster. En de volgende huisdichter?

Al vijftien jaar lang wordt één student-dichter gekozen tot huisdichter van de RUG. Het hele jaar door schrijft die gedichten die worden gepubliceerd op de website van de UK. Maar de huisdichter treedt ook op bij de opening van het academisch jaar en op tal van andere evenementen. En dat is – zeggen alle oud-huisdichters – ‘fantastisch’.

Nieuwe huisdichter

Jephta de Visser liet van zich horen met stationsserenades, waarbij reizigers werden verrast als ze plaatsnamen in een speciale ‘liefdesstoel’. Maar ze was er ook bij tijdens Dodenherdenking, of straks, bij de Nacht van Kunst en Wetenschap. En dan is er nog een speciaal project op 30 mei. Voorlopig nog heel geheim.

Maar het jaar loopt ten einde en dus maakt Jephta straks plaats voor een nieuwe huisdichter. En wie dat wordt? Misschien jij wel!

Om mee te doen, moet je in elk geval student aan de RUG zijn. En verder moet je gewoon mooi dichten en het leuk vinden om op te treden.

Deadline

Stuur vijf van je beste gedichten op naar uk@rug.nl, doe er een cv bij en leg uit waarom je huisdichter wilt worden. Een deskundige jury doet de rest.

Je gedichten moeten 15 juni binnen zijn. Engelstalig? Dat mag dit jaar ook.

Heb je vragen, wil je meer informatie? Bel dan met Christien Boomsma (050 – 363 6695)

19-05-2015