ACLO verwacht grote drukte op nieuwe sportlocatie

De ACLO maakt plannen om grote drukte te voorkomen op de nieuwe sportlocatie in het centrum, die na de zomer zijn deuren opent.

Na de zomer opent de ACLO een tweede sportlocatie, naast het al bestaande sportcentrum op Zernike. Momenteel rondt de studentensportorganisatie de plannen af, in samenwerking met het Sportcentrum, de Hanzehogeschool en de RUG. Daarbij wordt ook al over de indeling van de ruimte gesproken.

Meerprijs

In de KPN Borg – direct naast het hoofdstation – zullen voornamelijk populaire groepslessen worden aangeboden. Voor fitnessapparatuur wordt maar een kleine ruimte gereserveerd. Wie daarvan gebruik wil maken, zal vermoedelijk een meerprijs boven op de normale ACLO-kaart moeten betalen.

De sportorganisatie verwacht namelijk dat er veel gebruik zal worden gemaakt van de nieuwe locatie. ‘Studenten zullen het gebouw naast het station waarschijnlijk druk bezoeken, omdat het een stuk minder ver fietsen is dan het Sportcentrum op het Zernike’, zegt Fardau van der Wal, bestuursvoorzitter bij de ACLO. Eerder onderzoek wees al uit dat 17 tot 22 procent van de studenten het Sportcentrum te ver fietsen vindt om zich aan te melden.

De 800 vierkante meter die de ACLO op de begane grond van de KPN Borg ter beschikking heeft, zal grotendeels gebruikt worden voor één grote sportzaal. ‘Daar zullen we de groepslessen gaan geven die het drukst bezocht worden’, vertelt Van der Wal. ‘Het exacte programma maken we later bekend, maar het zal gaan om lessen als yoga en body fit.’

Onderzoek

De ACLO voert momenteel zelf een onderzoek uit, om te achterhalen waar studenten de meeste behoefte aan hebben op de nieuwe sportlocatie. ‘We willen graag dat studenten meedenken over de invulling van de locatie’, aldus Van der Wal.

De sportlocatie in de KPN Borg is tijdelijk, totdat de nieuwe campus bij het UMCG is afgerond. Deze zomer worden de kantoren in de KPN Borg omgebouwd tot een sportlocatie. De verwachtte opening is direct na de zomer, op 1 september.

27-05-2015