Donderdag 22 mei

Vandaag op de uni
laatste update 13:28

Bewolkt, misschien af en toe een druppel, maar wel lekker 25 graden.

De Europese verkiezingen zijn begonnen. Trek je stempas, neem je paspoort mee, en zoek een stemlokaal. Stemmen kan onder andere in het Harmoniecomplex en UMCG.

Het wordt druk volgend jaar aan de faculteit wiskunde en natuurwetenschappen: 1400 nieuwe studenten hebben zich voor 1 mei aangemeld voor een van de bachelorprogramma’s en dat is ruim 15 procent meer dan vorig jaar. De verwachting is dat ongeveer 180 mensen worden uitgenodigd voor een matchingsgesprek omdat er twijfels zijn over hun keuze.

Hartstikke mooi, lustrumvoorstelling Voor Eeuwig. ‘Maar er wordt wel een beeld geschetst van de universiteit, alsof het een in zichzelf gekeerde ruziënde gemeenschap is’, meent de personeelsfractie. Wat vindt het universiteitsbestuur daar eigenlijk van, vroeg de partij vanmorgen tijdens de universiteitsraad. ‘Als je daar niet tegen kunt, dan kun je niet aan de universiteit werken’, reageerde collegevoorzitter Sibrand Poppema.

Zin in een lekkere toer? Schrijf je dan vliegensvlug in bij de RUG motorclub. Zaterdag 24 mei maken ze een tocht naar Greetsiel, de geboorteplaats van Ubbo Emmius, vanwege de 400ste verjaardag van de RUG. Ongeveer twintig motoren doen mee.

De RUG heeft zich als eerste Nederlandse universiteit aangesloten bij FutureLearn, een platform voor gratis online colleges, oftewel MOOC’s. Het eerste online college gaat over leiderschap en moet in september op futurelearn.com verschijnen.

Donderdag 15 mei
Vrijdag 16 mei
Maandag 19 mei
Dinsdag 20 mei
Woensdag 21 mei

22-05-2014